Εδώ Γκουαντάναμο

Εδώ Γκουαντάναμο

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η Ανυπακοή σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη

Όσα παχιά λόγια και αν εκσφενδονίζουν οι της κυβέρνησης για δήθεν προάσπιση του κοινωνικού κράτους, στο τέλος θα ομολογήσουν ότι υπηρετούν ένα άδικο σύστημα και ότι οι ίδιοι είναι οι υπαίτιοι και συνένοχοι αυτής της αδικίας. Το μόνο που τους διασώζει είναι η υπακοή των πολιτών. Παραχωρώντας μικρές ανταμοιβές στους πολίτες, το σύστημα επιβιώνει, και κατά ένα παράξενο τρόπο τους ωθεί σε συμμαχία με την ελίτ, γίνονται, «οι δεσμοφύλακες του συστήματος, η ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τάξεις».
Η Δημοκρατία μας είναι ανάπηρη, πάσχουσα Δημοκρατία, που προστατεύει τους υπουργούς των κυβερνήσεων από το νόμο, που έχει περιφρονήσει την κοινωνία και την έχει εξορίσει από το πολιτικό σύστημα, που οδηγεί αυτή την κοινωνία σε φαινόμενα αλκοολισμού, χρήσης ναρκωτικών, νευρικών κλονισμών, ψυχικών και διανοητικών διαταραχών, μοναξιάς και αποξένωσης, ακόμη και από τον ίδιο τους τον εαυτό .
Η κυβέρνηση θα τα πάρει τα σκληρά μέτρα και ας επιμένουν οι άνθρωποί της ότι έχουν διαφορετική φιλοσοφία από τους προηγούμενους. Διαφέρουν μόνο ως προς την χρήση των εννοιών. Αλλά ξέρουν ότι έστω κι’ έτσι κερδίζουν χρόνο, άφθονοι γαρ οι αφελείς.
Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια εχθρική κουλτούρα προς το υπάρχον σύστημα, να το αμφισβητήσει, να το απαξιώσει, να το γκρεμοτσακίσει.
Λόγια, λόγια θα πουν πολλοί. Ας φτιαχτεί τούτη η κουλτούρα και θα έρθουν και οι πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου